Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την περιβαλλοντική ρύπανση!

32

17/9/2020

Τον τελευταίο καιρό έχουν αλλάξει πολλές καθημερινές συνήθειες μεταξύ των οποίων και η ρουτίνα 17/9/2020περιποίησης. Το μισό πρόσωπο είναι πλέον καλυμμένο, αρκετές ώρες της ημέρας και αυτό σημαίνει πως ταλαιπωρείται και αφυδατώνετε.

Παράλληλα η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι πάντα εδώ και γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες των ειδικών ώστε να προστατεύσετε το δέρμα σας απ’ όλα όσα προκαλεί μεταξύ των οποίων είναι τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Εμείς όμως είμαστε πάντα εδώ για να σας βοηθήσουμε. Και οι ειδικοί επίσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές τους.

Φορέστε τη μάσκα σας: Ναι. Είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Κι αν σκέφτεστε τα σημάδια ακμής που μπορεί να εμφανιστούν εμείς σήμερα σας έχουμε καλά νέα. Οι δερματολόγοι λένε πως όταν φοράτε τη μάσκα σας έξω από το σπίτι προστατεύετε το δέρμα σας από τη περιβαλλοντική μόλυνση και όλα όσα προκαλεί.

Καθαρίζετε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα: Μπορεί να σας ακούγετε συνηθισμένο μιας και αυτό ακριβώς κάνετε αλλά σας το υπενθυμίζουμε γιατί είναι εξίσου σημαντικό με τη σωστή ενυδάτωση.

Επίσης θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν καθαρισμού με πλούσια ενυδατικά συστατικά αφού τώρα, περισσότερο από ποτέ, το δέρμα σας έχει ανάγκη από έξτρα υγρασία.

Συχνή απολέπιση: 1-2 φορές την εβδομάδα είναι τέλεια. Θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα αλλά και τα σημάδια που αφήνει η μόλυνση στο δέρμα.

Προστατεύστε την επιδερμίδα με αντιοξειδωτικά: Απλώστε καθημερινά ορό και αντηλιακή κρέμα που προστατεύουν τον δερματικό φραγμό που αποτελεί την ασπίδα προστασίας από την περιβαλλοντική ρύπανση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών: Όπως ακριβώς επιβάλλεται να φοράτε τη μάσκα προστασίας και το αντηλιακό σας καθημερινά έτσι ακριβώς πρέπει να κάνετε και με την κρέμα ματιών. Επιλέξτε μια φόρμουλα με πεπτίδια που λειαίνει τις ρυτίδες και εξαφανίζει μαύρους κύκλους και σακούλες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com