“Μαζί Για Τον Καρκίνο Του Μαστού”: Μια Δράση Με Στόχο Την Ενημέρωση & Την Πρόληψη!

12

28/9/2020

Αν μας έμαθε κάτι η περίοδος που διανύουμε, αυτό είναι… το μαζί και η αξία της συλλογικής προσφοράς. Υπό αυτό το πρίσμα και σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η food & pastry blogger Μελίνα Χατζηπαντελή (Melisoula.gr) για τον Καρκίνο του Μαστού, φέτος ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη. «Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού».

Μια δράση με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην ασθένεια και σε συνεργασία με την ΑΕΛΙΑ.

Στη διάρκεια της δράσης, μια καμπάνια ξεκινά μέσω των social media από δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Θεσσαλονίκης, προς ευαισθητοποίηση όσων δεν ξέρουν και προς ενθάρρυνση όσων ξέρουν και θέλουν να βοηθήσουν. Κουτιά με μπισκότα από την Melisoula φτάνουν στις πόρτες τους και το ταξίδι ξεκινά, γιατί για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο… χρειάζονται κοινοί στόχοι και ανθρώπινα μοιράσματα.

Η δράση κορυφώνεται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που τιμά τη μνήμη της Περσεφόνης Καραμπάτη, Ιστορικού Μουσειολόγου.

Στο Μουσείο, δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί φτιάχνουν μαζί με την Μελίνα Χατζηπαντελή μπισκότα με σήμα κατατεθέν τον ροζ φιόγκο, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις, λόγω Covid. Τα μπισκότα που θα δημιουργηθούν θα παραδοθούν στην ΑΕΛΙΑ, ώστε να διατεθούν στο κοινό και τα έσοδα να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την στήριξη των γυναικών με Καρκίνο του Μαστού.

Η MeliSoula, ή αλλιώς Μελίνα Χατζηπαντελή… σέρβιρε για πρώτη φορά το https://melisoula.gr/ το 2015, ως ένα από τα ελάχιστα pastry blogs. Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική, τα μπισκότα και τις τούρτες της έδειξαν πώς να δημιουργήσει το πρώτο της «μέλι».

Η ίδια δοκιμάζει, πειραματίζεται, προσθαφαιρεί υλικά και προσπαθεί συνεχώς να φτιάξει την τέλεια συνταγή! Η Μελίνα είναι ζαχαροτέχνης και πλέον διαθέτει το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Παράλληλα, μεταδίδει τη μαγεία της ζαχαρόπαστας και όλων των γλυκών μέσα από το κανάλι της στο YouTube(https://www.youtube.com/c/Melisoulagr).

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε ετήσια βάση πάνω στην ευαισθητοποίηση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας γύρω από θέματα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, μέσα από τα ειδικά φτιαγμένα μπισκότα της.