Προβλήματα υγείας που επιδεινώνονται το καλοκαίρι (εικόνες)

1/8/2020

Θεωρητικά η ζωή είναι πιο εύκολη το καλοκαίρι, όχι όμως για όσους αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Για λόγους που θα δείτε παρακάτω, τα συμπτώματα κάποιων ασθενειών και καταστάσεων επιδεινώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολεύοντας τη ζωή των πασχόντων.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις και αν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται, συμβουλευτείτε γιατρό.

Ιώσεις: Οι καλοκαιρινοί ιοί είναι το ¼ των χειμερινών, οφείλονται όμως σε ένα διαφορετικό είδος μικροβίου, τον εντεροϊό, που προκαλεί πόνο στον στομάχι σε συνδυασμό με αναπνευστικά προβλήματα. Η έντονη άσκηση μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους, γι’ αυτό μειώστε τις προπονήσεις.
Ροδόχρους ακμή: Τους θερμούς μήνες επιδεινώνεται η φλεγμονή του δέρματος, που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και εξανθήματα. Οι εξάρσεις ακμής μπορεί να είναι συχνότερες και να διαρκούν περισσότερο. Χρησιμοποιείτε αλόη και τοπικά προβιοτικά που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του δέρματος.
Αυτοάνοσες παθήσεις: Πολλοί πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας διαπιστώνουν ότι η ζέστη επιδεινώνει τα συμπτώματά τους. Περίπου το 70% των πασχόντων από λύκο, αναπτύσσουν λόγω της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας, δερματικά εξανθήματα, κόπωση και πόνο στις αρθρώσεις.
Πέτρες στα νεφρά: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσε ότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα δημιουργίας λίθων στα νεφρά. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ενυδατώνονται καλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, είναι σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά και να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Άσθμα: Τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους τείνουν να είναι αυξημένα το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από άσθμα να υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Τις μέρες με πολλή ζέστη και ατμοσφαιρική ρύπανση είναι προτιμότερο να μένετε μέσα στο σπίτι.
Ημικρανίες: Μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 9 βαθμούς, αυξάνει και τη συχνότητα των ημικρανιών. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε καλά τον οργανισμό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr