Κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά

2

4/8/2020

Υλικά

  • 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 3 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε ένα ταψί 23 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε την ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr