Ριγανάτη κοτόπιτα

23/6/2020

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο (και επιπλέον για επάλειψη)
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι ζωμό σε κόκκους
  • 5 μανιτάρια
  • ρίγανη
  • 10-12 φύλλα κρούστας
  • αλάτι, πιπέρι
  •  Βήμα 1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμυδάκια. Αφού μισοψηθούν προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη, το ζωμό και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  •  Βήμα 2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η μπεσαμέλ και να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24εκ. και βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, το μισό να είναι κρεμασμένο απέξω από το ταψί.
  •  Βήμα 3. Λαδώνουμε και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο. Βάζουμε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  •  Βήμα 4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ξεκινάμε ένα-ένα να γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα σκεπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το εσωτερικό.
  •  Βήμα 5. Λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’-35’ περίπου, εξαρτάται φυσικά από το φούρνο του καθενός.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr