Περιποιηθείτε τις ξηρές και ταλαιπωρημένες φτέρνες σας με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας!

52

29/6/2020

Οι φτέρνες σας τώρα το Καλοκαίρι ταλαιπωρούνται αρκετά. Φοράτε πλέον τα σανδάλια σας και περπατάτε στο σπίτι αλλά και στην παραλία χωρίς τα σανδάλια σας. Σας καταλαβαίνουμε. Είναι και δική μας αγαπημένη συνήθεια.

Παράλληλα η θάλασσα, το νερό της πισίνας και ο ήλιος τις αφυδατώνει. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε καθημερινά και όχι μόνο το weekend που πηγαίνετε για μπάνιο, είναι να της ενυδατώνετε πολύ και σωστά με την κατάλληλη κρέμα.

Στη συνέχεια, καλό είναι να απλώνετε 2 φορές την εβδομάδα μια μάσκα που θα προσφέρει έξτρα υγρασία και απαλότητα. Όχι, δεν υπάρχει λόγος να επισκεφτείτε το αγαπημένο σας beauty κατάστημα. Αρκεί να πάτε μέχρι την κουζίνα σας.

Εκεί θα βρείτε τα τρία υλικά που θα χρειαστείτε για να την δημιουργήσετε μόνες σας. Ξεκινάτε με τις μπανάνες. Ναι, σωστά διαβάσατε.

Τι πρέπει να κάνετε: Παίρνετε μια ώριμη μπανάνα και τη λιώνετε σε ένα μπολ. Απλώνετε τη μάσκα-λιωμένη μπανάνα στις φτέρνες σας και την αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάζετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό και απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα.

Συνταγή Νο 2: Μάσκα με γάλα και μέλι. 

https://www.instagram.com/p/CB_XcybHiSp/?utm_source=ig_embed

Πρόκειται για δύο υλικά γνωστά για τις θρεπτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε 2 φλ. γάλα και 1 φλ. μέλι. Ρίχνετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώστε αρχικά μικρή ποότητα στις φτέρνες και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένετε καλά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr