Χρησιμοποιείτε μόνο ξυράφι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε πάντα τέλειο αποτέλεσμα!

29/5/2020

Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα η αποτρίχωση δεν βρισκόταν στην καθημερινή σας ρουτίνα. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν ειδικά αν χρησιμοποιείτε ακόμη ξυράφι.

Ναι, δεν αποφασίσατε να κάνετε ριζική αποτρίχωση με την τεχνική του λέιζερ και κάποιες από εσάς δεν αντέχετε να χρησιμοποιήσετε κερί. Αν λοιπόν είστε παραδοσιακές και ξυρίζετε τα πόδια σας θα πρέπει να γνωρίζετε όλα τα μυστικά ώστε το αποτέλεσμα να είναι άψογο αλλά και να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Οι ειδικοί κι εμείς είμαστε εδώ για να σας αποκαλύψουμε τις απαραίτητες συμβουλές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα. Αρχίζουμε;

Βήμα 1ο: Ξυρίζετε τα πόδια σας στο μπάνιο. Αμέσως μετά το ντους κι ενώ οι ατμοί έχουν ανοίξει τους πόρους είναι η καλύτερη στιγμή να προχωρήσετε στο ξύρισμα.

Καλό είναι προηγουμένως να κάνετε φυσική απολέπιση με μία λούφα. Τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις ώστε να απομακρύνετε να νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε το δέρμα.

Βήμα 2ο: Αποφασίστε από πού θα ξεκινήσετε. Ξυρίζετε τα πόδια σας ακολουθώντας τη φορά που αναπτύσσεται η τρίχα. Αν κινηθείτε αντίθετα το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε ερεθισμό και κοκκινίλες.

Μην ξεχάσετε προηγουμένως να απλώσετε σε όλη την επιφάνεια κρέμα ή gel ξυρίσματος. Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε conditioner που θα χαρίσει παράλληλα έξτρα απαλότητα στο δέρμα.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα. Αφού βγείτε από το ντους, ταμπονάρετε (μην τρίβετε) το δέρμα με μια καθαρή πετσέτα. Απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα και κάνετε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Extra tip: Αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε self tan είναι η κατάλληλη στιγμή. Έχετε προετοιμάσει τέλεια το δέρμα μετά το scrub, το ξύρισμα και την πλούσια ενυδάτωση. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να έχει απορροφηθεί απόλυτα η κρέμα που έχετε απλώσει ώστε να μην δημιουργηθούν λεκέδες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com