Τονωτική λοσιόν: Είναι το προϊόν-κλειδί της καθημερινής περιποίησης και η Θεανώ Μπέλλα εξηγεί τους λόγους

25/5/2020

Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής περιποίησης. Και αυτό είναι ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε όλες σας.

Η αισθητικός που φροντίζει την επιδερμίδα της Φαίης μας, Θεανώ Μπέλλ, όμως τονίζει πως σχεδόν όλες ξεχνάτε ένα σημαντικό προϊόν: Την τονωτική λοσιόν που είναι εξίσου σημαντική με τα υπόλοιπα όπως η ενυδατική κρέμα ή το serum.

Το γαλάκτωμα καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH που σημαίνει 9-10. Το φυσιολογικό pH τής επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, μεταξύ 5,5- και 5. Αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει αρκετή ώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ στο αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται στο όξινο pH.

Η λοσιόν προσώπου επαναφέρει το pH τής επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH μετά τον καθαρισμό με το γαλάκτωμα. Εμποδίζει δηλαδή τις μολύνσεις και την εμφάνιση σημαδιών όπως σπυράκια.

Παράλληλα έχει την ιδιότητα να δροσίζει και να κατευνάζει την επιδερμίδα μετά την τριβή που προκαλούμε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η οποία σε ευαίσθητα δέρματα προκαλεί ήπιο ερύθημα. Η λοσιόν δρα καταπραϋντικά προετοιμάζοντας το δέρμα να δεχθεί χωρίς ερεθισμό την περαιτέρω φροντίδα.

Θεανώ Μπέλλα

Και κάτι ακόμη επίσης σημαντικό: Η  λοσιόν  κλείνει τους πόρους που έχουν ανοίξει πολύ κατά τον καθαρισμό. Αυτό είναι σημαντικό ιδίως σε λιπαρά δέρματα τα οποία ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα χάρη στους διεσταλμένους πόρους. Η λοσιόν λοιπόν συσφίγγει ήπια τους ανοιχτούς πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες.

Μην ξεχνάτε πως η λοσιόν είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες οι οποίες έχουν δημιουργήσει σχολή στον τρόπο καθημερινής περιποίησης.

Η Θεανώ Μπέλλα τονίζει πως επιβάλλεται να εισάγετε στην καθημερινότητα σας το συγκεκριμένο προϊόν αφού προετοιμάζει παράλληλα το δέρμα ώστε να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα που ακολουθούν. Την χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ αμέσως μετά το προϊόν καθαρισμού.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com