Σέρρες: Αγιοπούλια και σκουφοβουτηχτάρια – Εικόνες που μαγεύουν στην λίμνη Κερκίνη (VIDEO)

21/5/2020

Πιστά στο ραντεβού τους το δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε Μάη, τα Αγιοπούλια περνούν τις ημέρες αυτές από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.

Αρκετές εκατοντάδες πουλιά περνούν κάθε ημέρα από την περιοχή, προερχόμενα από την Αφρική, πηγαίνοντας προς τις περιοχές αναπαραγωγής τους.

Αγαπημένη λιχουδιά τους τα μούρα που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή και κυρίως στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης.

Παρατηρούνται πάντα την περίοδο αυτή και ποτέ κατά το ταξίδι της επιστροφής προς την Αφρική κατά το οποίο ακολουθούν άλλη διαδρομή.

Τα Σκουφοβουτηχτάρια κατασκευάζουν τις επιπλέουσες φωλιές τους χρησιμοποιώντας φύλλα και άλλα υλικά από υδρόβια φυτά, ενώ και τα δύο φύλα βοηθούν στην κατασκευή της φωλιάς η οποία “αγκυρώνεται” για να μην παρασύρεται από τον κυματισμό και τον άνεμο.

Η φωλιά πρέπει να συντηρείται συνεχώς προσθέτοντας υλικά, για να ακολουθεί την στάθμη του νερού της λίμνης η οποία την περίοδο αυτή αυξάνεται.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από το Εθνικό Πάρκο της λίμνης που αναδημοσιεύει το epiloges.tv:

Αγιοπούλια

Πιστά στο ραντεβού τους το δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε Μάη, τα Αγιοπούλια περνούν τις ημέρες αυτές από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης. Αρκετές εκατοντάδες πουλιά περνούν κάθε ημέρα από την περιοχή, προερχόμενα από την Αφρική, πηγαίνοντας προς τις περιοχές αναπαραγωγής τους. Αγαπημένη λιχουδιά τους τα μούρα που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή και κυρίως στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Παρατηρούνται πάντα την περίοδο αυτή και ποτέ κατά το ταξίδι της επιστροφής προς την Αφρική κατά το οποίο ακολουθούν άλλη διαδρομή.

Gepostet von Lake Kerkini National Park am Dienstag, 19. Mai 2020
Great-crested Grebes building nest

Τα Σκουφοβουτηχτάρια κατασκευάζουν τις επιπλέουσες φωλιές τους χρησιμοποιώντας φύλλα και άλλα υλικά από υδρόβια φυτά. Και τα δύο φύλα βοηθούν στην κατασκευή της φωλιάς η οποία “αγκυρώνεται” για να μην παρασύρεται από τον κυματισμό και τον άνεμο. Η φωλιά πρέπει να συντηρείται συνεχώς προσθέτοντας υλικά, για να ακολουθεί την στάθμη του νερού της λίμνης η οποία την περίοδο αυτή αυξάνεται.

Gepostet von Lake Kerkini National Park am Mittwoch, 20. Mai 2020

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thestival.gr