Πίτσα στο τηγάνι

14

18/5/2020

Υλικά

  • 120 ml ζεστό νερό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. ξερή μαγιά
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 130 γρ. σάλτσα μαρινάρα
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 75 γρ. πεπερόνι
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τοποθετήστε το νερό, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι το μείγμα.
  3. Απλώστε την σάλτσα μαρινάρα πάνω από την ζύμη, προσθέστε μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα και ολοκληρώστε με το πεπερόνι.
  4. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
  6. Βγάλτε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά, γαρνίρετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr