Μήπως η συχνή χρήση dry shampoo δεν κάνει καλό; Δες τι λένε οι ειδικοί!

28/5/2020

Τα τελευταία χρόνια στο νεσεσέρ σας υπάρχει ένα dry shampoo. Πρόκειται για το προϊόν που σας σώζει τις bad hair days ειδικά αν ταλαιπωρείστε από λιπαρότητα ή έχετε λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο.

Τότε λοιπόν που δεν ξέρετε τι να κάνετε και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, ένα ψέκασμα αρκεί για να χαρίσει στα μαλλιά σας φρεσκάδα και ανανέωση. 

Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να το παρακάνετε. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι δερματολόγοι. Το λούσιμο είναι απαραίτητο αφού κρατά το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και υγιές ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται σε αυτό.

Καλό είναι να κάνετε συχνά και απολέπιση ειδικά αν χρησιμοποιείτε το dry shampoo πολύ συχνά. 

Η celebrity haistylist Rita Hazan τονίζει επίσης πως το ξηρό σαμπουάν φθείρει το χρώμα στα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή αποτελείται από άμυλο καλαμποκιού ή αλουμίνιου που θαμπώνει την τρίχα και την κάνει θαμπή και άτονη.

Οι δερματολόγοι όμως επιμένουν πως το ξηρό σαμπουάν δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής. Αρκεί να το αφαιρείτε με καλό brushing ή λούσιμο. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε τριχόπτωση θα πρέπει να σταματήσετε για λίγο καιρό τη χρήση.

Όπως και να ‘χει οι ειδικοί αποκαλύπτουν πως το σωστό και συχνό λούσιμο είναι το πιο σωστό βήμα. Θα πρέπει να απομακρύνετε κάθε υπόλειμμα του ξηρού σαμπουάν ώστε να μην παραμείνει στο τριχωτό που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο αλλά και το σημείο που κρατά τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Ιδανικά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα ενώ δύο φορές το μήνα είναι καλό αν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν κατάλληλο για βαθύ καθαρισμό.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr