Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες – 6 νέα κρούσματα

0

10/5/2020

Κανένα νέο θάνατο από κορονοϊό, δεν είχαμε στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανόντων παραμένει 151. Οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (10/05) είναι 6, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.716. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 30 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών δεν έγινε από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα αλλά από τον λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, οι κοινωνίες πλην ελαχίστων εφάρμοσαν μέτρα και γι’ αυτό η επιδημία έχει αρχίσει να εμφανίζει κάμψη.

Οδηγίες σε μαθητές και γονείς

Ενόψει της επανέναρξης λειτουργίας από τη Δευτέρα (11/05) των σχολικών μονάδων, αρχής γενομένης από τη Γ Λυκείου, ο κ. Χατζηγεωργίου έδωσε οδηγίες στους μαθητές αλλά και τους γονείς.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται πληροφορίες για τον ιό, ώστε να μειωθούν οι φόβοι και το άγχος.

Εξήγησε πως το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο μηδέν, ενώ είναι και μικρό το ποσοστό παιδιών ανάμεσα στα κρούσματα.

Ουσιαστικά επανέλαβε τις συστάσεις για τη διατήρηση της υγιεινής, ώστε να μη μετεξελιχθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε χώρους διασποράς του ιού.

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com