Ενοχλητικά σπυράκια μετά το ξύρισμα; Ήρθε η ώρα να πεις «αντίο»

29/5/2020

Αν έχεις χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά ξυραφάκια στην ζωή σου, τότε μάλλον έχεις καταλάβει πολύ καλά σε πιο αιώνιο πρόβλημα θα αναφερθώ.

Τα μικροσκοπικά ερεθισμένα σπυράκια που εμφανίζονται στην επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση με ξυράφι είναι το πιο ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών κάθε φορά που έρχεται η ώρα να φορέσεις το αγαπημένο σου σορτσάκι, που τόσο πολύ περίμενες όλο το χειμώνα.

Δεν είναι αυτό σπαστικό; Τώρα που κούνησες καταφατικά το κεφάλι σου, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις «κατά μέτωπο» τα ανεπιθύμητα breakouts του δέρματος, ώστε η επιδερμίδα σου να αποκτήσει και πάλι λεία και αψεγάδιαστη υφή για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

Πριν όμως προχωρήσουμε στα θαυματουργά tips, με τα οποία θα αποτρέψεις την εμφάνιση ερεθισμών μετά το ξύρισμα, είναι καλό να γνωρίζεις πως τα σπυράκια αυτά αποτελούν φλεγμονές, ελαφριά πρηξίματα που συνήθως υποχωρούν μετά από λίγες μέρες και προέρχονται είτε από απότομες κινήσεις κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης, είτε από την έλλειψη ενυδάτωσης της επιδερμίδας στην περιοχή. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση αυτών παίζει και το ξυραφάκι, που δεν έχει τις λεπίδες που χρειάζεσαι, ή επειδή το χρησιμοποιείς παραπάνω από μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μαζεύονται μικρόβια και βακτήρια.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, είμαστε έτοιμες να υποδεχτούμε το απαλό και λείο δέρμα, ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα.

Βήμα 1ο: Απολέπιση τώρα! Είναι το πρώτο και ίσως σημαντικότερο step της λίστας, που οι περισσότερες κακώς παραλείπετε. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων κάνει πολύ εύκολη την διαδικασία του ξυρίσματος, αφού η επιδερμίδα είναι προστατευμένη από μολυσματικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι κατά βάση υπεύθυνοι για τα ενοχλητικά breakouts.

Βήμα 2οΠροτίμησε να χρησιμοποιείς έναν αφρό ή κρέμα ξυρίσματος. Απέφυγε να ξεκινάς την διαδικασία εφαρμόζοντας απλώς σαπούνι ή αφρόλουτρο και επέλεξε ένα αφρό ξυρίσματoς ή αντίστοιχα μια κρέμα. Είναι και τα δύο πολύ πιο μαλακά για το δέρμα, ενώ οι συνθέσεις τους περιέχουν έλαια που ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα. Το ξυραφάκι γλιστράει πολύ πιο εύκολα και δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς.

Βήμα 3οΧλιαρό νερό. Προτίμησε να κάνεις αποτρίχωση μετά το μπάνιο ή το ντουζ, με χλιαρό νερό, αφού οι πόροι θα έχουν ανοίξει λόγω των υδρατμών. Οι τριχούλες θα είναι πιο μαλακές και η αφαίρεση τους γίνεται ευκολότερη.

Βήμα 4οΗ καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Είναι πολύ πιθανό μικρόβια, νεκρά κύτταρα και άλλοι ρυπογόνοι παράγοντες να παγιδευτούν στο ξυραφάκια. Για τον λόγο αυτό ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξεκινήσεις την διαδικασία ξυρίσματος πριν βεβαιωθείς πως είναι καθαρό. Πριν και μετά το ξύρισμα, ξέπλυνε το με ζεστό νερό και σκούπισέ το καλά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι. Μην παραλείπεις να αλλάζεις τις λεπίδες από το ξυραφάκι σου ενώ προσπάθησε να μην το κρατάς περισσότερο από μια εβδομάδα.

Βήμα 5οΕνυδάτωση. Θα το λέω ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει εμμονή! Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω στην περιποίηση της, αφού η υγρασία στο δέρμα προλαμβάνει τα ανεπιθύμητα σπυράκια και διατηρεί την ελαστικότητα της . Μετά την αποτρίχωση εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος, για θεϊκά λεία και απαλά πόδια, έτοιμα για το αγαπημένο σου μίνι φόρεμα!

Κωνσταντίνα Κύρκου

Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: https:/https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφιών: https:/https://www.allyou.gr