Εύκολη και λαχταριστή κολοκυθοτυρόπιτα!!!

8/4/2020

Υλικά

-1κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη και σουρωμένα
-2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
-2 αυγά
-80ml γάλα
-5κτσ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
-100ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-300γρ τυρί φέτα θρυμματισμένο
-6 φύλλα χωριάτικα για πίτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αφού τα ανακατέψουμε για λίγο θα προσθέσουμε τα τριμμένα κρεμμύδια.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ, κατόπιν το γάλα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θα ρίξουμε τώρα το μεγαλύτερο μέρος από το ελαιόλαδο, ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπολ το σιμιγδάλι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το επόμενο βήμα για την γέμιση είναι να ρίξουμε στο μπολ την θρυμματισμένη φέτα, και να ανακατέψουμε ακόμα λίγο έως ότου η φέτα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την γέμιση.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την πίτα.
Θα πάρουμε ένα ταψί περίπου 32 εκατοστών, και θα το αλείψουμε με λάδι. Κατόπιν παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί. Αφού το στρώσουμε καλά, θα το πασπαλίσουμε με λίγο λάδι. Θα συνεχίσουμε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

Μετά την στρώση των 4 αυτών φύλλων, θα αδειάσουμε τη γέμιση και θα την απλώσουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Κατόπιν θα διπλώσουμε τα μέρη των φύλλων που προεξέχουν έξω από το ταψί προς τα μέσα και τα λαδώνουμε με το πινέλο.

Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε τσαλακωτά τα επόμενα δύο φύλλα στο ταψί, δεν θα τα τεντώσουμε δηλαδή για να απλωθούν. Βάζοντας το πρώτο φύλλο, θα το λαδώσουμε με το πινέλο και κατόπιν θα βάλουμε και το επόμενο.

Με ένα μαχαίρι θα κόψουμε την πίτα όχι μέχρι τον πάτο του ταψιού, και θα την ραντίσουμε λίγο με τα χέρια μας με νερό.

Θα βάλουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Όταν τα πάνω φύλλα θα έχουν κοκκινίσει, η πίτα μας θα είναι έτοιμη. Όταν κουνήσουμε λίγο την πίτα και αυτή κουνιέται στο ταψί, τότε είναι έτοιμη και αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να καταλάβουμε εάν η πίτα είναι ψημένη.

Η πίτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr