Δώσε βάση: Γιατί είναι λάθος να παραλείπεις την αντηλιακή στην καραντίνα

9/4/2020

Είσαι στο σπίτι, είσαι κλεισμένη και άρα παραλείπεις την αντηλιακή σου. Εξάλλου, δεν σε βλέπει ο ήλιος κλεισμένη μέσα… σωστά; Λάθος! Δώσε βάση στο παρακάτω κείμενο και θα καταλάβεις γιατί το δέρμα σου έχει θαμπώσει τελευταία…

Μην ξεχνάς ότι η περιποίηση και η πρόληψη είναι κλειδί για μια υπέροχη επιδερμίδα, που θα προστατεύσεις από τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου με μια κρέμα προσώπου με SPF.

Πώς να βάλεις σωστά την αντηλιακή σου

Άπλωσέ την σε καθαρή επιδερμίδα και άφησε να απορροφηθεί καλά πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ σου. Θυμήσου ότι ο ήλιος είναι εξίσου επικίνδυνος ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας συνεφιασμένης μέρας.

Γιατί να βάλεις αντηλιακή

Θα φροντίσει το δέρμα σου προσφέροντάς του ενυδάτωση και θρέψη, θωρακίζοντάς το παράλληλα από τις ακτίνες UVA και UVB. Σε όλα αυτά πρόσθεσε την υπέροχη υφή της, που απλώνεται εύκολα και γίνεται η τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και αν είσαι μέσα στο σπίτι οι αχτίνες του ήλιου σε βλέπουν και εξάλλου, όλο και για κάποια εξωτερική δουλειά θα βγεις, είτε για άθληση, είτε για τρόφιμα. Άρα… δεν είσαι και τόσο κλεισμένη

Πώς να επιλέξεις την σωστή αντηλιακή

Αν έχεις μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε μια ανάλαφρη, λεπτόρρευστη υφή, ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική τριβή. Μην ξεχνάς ότι στόχος είναι η τακτική ανανέωση της αντιηλιακής κρέμας, κάθε δύο ώρες. Φρόντισε μόνο να επιλέξεις προϊόν, με χρώμα ή χωρίς, που να μην έχει φαγεσωρογόνα συστατικά, δηλαδή στοιχεία που φράζουν τους πόρους και δημιουργούν μαύρα στίγματα. Σχετικά με τους δείκτες προστασίας, όσο πιο μικρός ο δείκτης, τόσο λιγότερη και η προστασία. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επιλέγουμε αντιηλιακές κρέμες προσώπου με υψηλό δείκτη SPF, κατά προτίμηση από 30 και πάνω.

Πηγή: https://www.glittermag.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com