Φτιάξτε τις μοναδικές και απολαυστικές πατατοτηγανίτες

17/3/2020

Υλικά

600 γρ πατάτες
1 αυγό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ σ αλεύρι
2 κ γ χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις τρίβουμε με την χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού τα έχουμε πρώτα ξεφλουδίσει τα τρίβουμε στην ίδια πλευρά του τρίφτη.

Προσθέτουμε στο μπωλ τις 2 κτγ χυμό λεμονιού και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Σε ένα μικρό ποτήρι βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο μίγμα. Τώρα θα προσθέσουμε και 2 κτσ αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι και κατόπιν προσθέτουμε το αυγό.

Θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα έως ότου το μίγμα αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Βάζουμε το τηγάνι στη κουζίνα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού το λάδι ζεσταθεί καλά, παίρνουμε με το κουτάλι μία δόση από το μίγμα και το βάζουμε στο τηγάνι αφήνοντάς το να τηγανιστεί για περίπου 3 έως 5 λεπτά από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη πλευρά για τον ίδιο χρόνο.

Για να πετύχουμε απόλυτα στρογγυλό σχήμα κατά το τηγάνισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική φόρμα σε σχήμα ποτηριού κενή και από τις δύο πλευρές όπως αυτή φαίνεται στο βίντεο.Διαφήμιση

Τα αφήνουμε να τηγανιστούν σε αυτά τα 3 έως 5 λεπτά καλά, κλείνοντας το καπάκι του τηγανιού.

Οταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε ένα πιάτο στο οποίο θα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Οι πατατοτηγανίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr