Ριζότο με λαχανικά και κουρκουμά!!!

30/3/2020

Υλικά
-300gr ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
-300gr ρύζι μακρύκοκο για πιλάφι
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-1 κύβο κότας
-λίγο ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσουμε τα κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά σε μία κατσαρόλα και να τα βράσουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά.

Αφού βράσουν τα λαχανικά, παίρνουμε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι. Όταν το λάδι κάψει, αδειάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, ανακατεύουμε με τη μαρίζ έως ότου πάρει μία μικρή βράση και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Κρατάμε το ζουμί από τα βρασμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από την κατσαρόλα στο τηγάνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Θα προσθέσουμε τον κύβο κότας ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο κουρκουμά. Γενικά ο κουρκουμάς συνίσταται όταν το ριζότο μας, πρόκειται να συνοδέψει κρεατικά.

Θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας λίγο νερό από τα βρασμένα λαχανικά έως ότου το όλο μείγμα στο τηγάνι να είναι έτοιμο. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά έως ότου το ριζότο να είναι έτοιμο.

Το ριζότο μας είναι έτοιμο να το σερβίρετε, είτε σκέτο, είτε συνοδεύοντας κρεατικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο τυρί, όπως κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr