Προσοχή: Οι δερματολόγοι σας παρακαλούν να μην πλένετε το πρόσωπό σας με αντισηπτικό gel – Δείτε τους λόγους

26/3/2020

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει ένα μικρό ή και μεγαλύτερο πανικό σε όλους μας. Μένουμε σπίτι και απολυμαίνουμε τα πάντα. Επίσης πλένουμε διαρκώς τα χέρια μας, απλώνουμε αντισηπτικό καθώς και αντιβακτηριδιακά προϊόντα περιποίησης.

Οι κανόνες υγιεινής έχουν αλλάξει πλέον και στην καθημερινή περιποίηση έχουν πάρει θέση νέα προϊόντα. Σαπούνια, τζελ και αντισηπτικά που έχουν ως βάση της σύνθεσης τους την αλκοόλη. Οι ειδικοί θεωρούν πως οι συγκεκριμένες φόρμουλες είναι τέλειες για τα χέρια αλλά και αντικείμενα όπως για παράδειγμα το κινητό και το laptop. 

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας με αντβακτηριδιακό τζελ ή αντισηπτικά προϊόντα καθαρισμού υποστηρίζουν οι δερματολόγοι, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα.

Τα αντιβακτηριακά τζελ έχουν σύνθεση που προκαλεί ευαισθησία και κοκκινίλες στο δέρμα του προσώπου. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να “κάψουν” το δέρμα και να χρειαστεί ιδιαίτερη θεραπεία για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Προσοχή: Όλα αυτά αφορούν μεν τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά οι δερματολόγοι προτείνουν να ακολουθήσουν τη συμβουλή τους όλες οι γυναίκες ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Έχετε προσέξει άλλωστε πως τα χέρια σας παρουσιάζουν μεγάλη ξηρότητα τώρα που τα πλένετε και τα απολυμαίνετε διαρκώς. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που απλώνετε ενυδατική κρέμα αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Συνεχίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε καλλυντικά προϊόντα σε μορφή τζελ, αφρού και κρέμας. Αν χρησιμοποιείτε νερό καλό είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά διαφορετική πετσέτα ή ακόμη καλύτερα χαρτομάντιλα. Ταμπονάρετε απαλά απομακρύνοντας την υγρασία.

“Sharing is not caring” επιμένουν κι αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς άλλος την δική σας πετσέτα.

Ναι, είναι μια νέα πραγματικότητα που πρέπει όμως να δεχτούμε ακολουθώντας πάντα τους κανόνες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr