Παστίτσιο Λαχανικών

14/3/2020

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
1 σακ. Σαλάτα καλαμποκιού ( με αρακά, πιπεριές, καροτάκια)
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενες
1 κουτί ντοματάκια Κον κασέ
1 κ.γ. μείγμα για σάλτσα ζυμαρικων
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ. Ρεγκατο τριμμένο και λίγο έξτρα για πασπαλισμα

Για την μπεσαμελ:
1 κουτί γάλα Νουνού γεύσεις σπιτικές
100 ml νερό
2 κ.σ. αλευρι
Μισό κ.γ μοσχοκάρυδο
100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα καίμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μας για 1-2 λεπτά… Μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το μείγμα για την σάλτσα, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα ζουμιά τους για περίπου 10- 15 λεπτά…

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμελ. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ώστε να διαλυθεί. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά. Την βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκαρυδο και την γραβιέρα.

Σε ένα πυρεξ 38αρη πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο ρεγκατο, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, ρίχνουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμελ ( αν μας έχει πήξει αραιώνουμε με λίγο γάλα) και τελειώνουμε με τριμμένο ρεγκατο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° Στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Η μπεσαμελ δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα, αν θέλουμε παραπάνω κρέμα διπλασιάζουμε την δόση.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎  – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr