Κρέμα νύχτας: Το μεγάλο λάθος που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα

24/3/2020

Εάν θεωρείς ότι η κρέμα νύχτας είναι πολυτέλεια, γράψε “λάθος”! Ο λόγος; Για να έχεις μια φρέσκια και λαμπερή όψη δεν πρέπει να λείπει από την ιεροτελεστία της καθημερινής σου φροντίδας.

Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά όμως και δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Έχουμε όλα τα tips που πρέπει να ξέρεις.

Ενώ εσύ κοιμάσαι εκτελούνται διάφορες επανορθωτικές διαδικασίες στην επιδερμίδα σου.

Η κρέμα νύχτας, λοιπόν, είναι απολύτως απαραίτητη για να δεις το δέρμα σου το πρωί όταν ξυπνήσεις φρέσκο και αναζωογονημένο.

Πότε την εφαρμόζεις;

Η κρέμα νύχτας εφαρμόζεται σε καθαρό πρόσωπο λίγο πριν κοιμηθείς, προκειμένου κατά τη διάρκεια του ύπνου τα ευεργετικά και επανορθωτικά της συστατικά να δράσουν στην επιδερμίδα σου.

Πώς να επιλέξεις την σωστή κρέμα νύχτας και όχι μόνο

Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια κρέμα προσώπου; Δωσε βάση γιατί αν δεν έχεις κάνει την αγορά σου σωστά, τότε μπορεί να μην δεις αποτέλεσμα…

Ηλικία

Οι νεότερες ηλικίες έχουν ανάγκη από απλή ενυδάτωση ενώ όσο μια γυναίκα μεγαλώνει τόσο οι απαιτήσεις για αναδόμηση, σύσφιξη και αντιγήρανση αυξάνονται.

Τύπος δέρματος

Οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται πιο ελαφριές υδατικές κρέμες, οι ξηρές έχουν ανάγκη από πιο λιπαρές κρέμες ενώ οι μικτές χρειάζονται κάτι ενδιάμεσο.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Άτομα που είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε λόγω δραστηριοτήτων εκτίθενται στον ήλιο, στο κρύο, στη ζέστη ή γενικότερα σε έντονες καιρικές συνθήκες χρειάζονται προϊόντα πλούσια σε ενυδάτωση, με αντηλιακό δείκτη και συστατικά που βελτιώνουν το φραγμό της επιδερμίδας.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά την κρέμα στο πρόσωπό σας

Πάρτε μία ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και τρίψτε απαλά προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος. Πάντα προς τα πάνω, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Επίσης, προτιμήστε οι κινήσεις σας να είναι από έξω προς τα μέσα. Το δέρμα μας όσο πλησιάζουμε τα μάτια ή το στόμα, είναι πιο λεπτό, άρα οι κινήσεις μας πρέπει να γίνονται πιο απαλές.

Και τι κάνεις αν έχει γίνει όλη η επιδερμίδα σου θαμπή από την κλεισούρα;

Πηγή: https://www.glittermag.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com/avatar