Θα σου ανοίξει την όρεξη αυτή η λαχταριστή σπανακόπιτα

27/3/2020

Υλικά:
800 γρ . σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο και κομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και ψιλοκομμένα και ένα ξερό περασμένο από το μούλτι
1/2 ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο
3 αυγά- πιπέρι
400 γρ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
1 κούπα λάδι
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το σπανάκι αλατίζουμε (προσέχουμε αν είναι η φέτα αλμυρή) και το πιέζουμε με τις χούφτες μου να κάτσει,εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα υλικά…

Έχουμε ακόμα λίγο λάδι,με πινέλο αλείφουμε το ταψί και ένα ένα τα φύλλα ( τρία κάτω τρία πάνω φύλλα)

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα αφού λαδώνουμε ένα, ένα,αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο και το ραντίζουμε με νερό, χαράζουμε τη πίτα…

Ψήνουμε πενήντα λεπτά αέρα,σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς….(Αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνο).

Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου‎  “Μπαχάρι και κανέλα.”.

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr