Έκκληση για έκτακτη οικονομική βοήθεια για την περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων

30/3/2020

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, η Δράση για την άγρια ζωή συνεχίζει να παραλαμβάνει και να περιθάλπει τραυματισμένα άγρια ζώα. Η ποικιλία των νοσηλευόμενων ζώων είναι μεγάλη. Γεράκια, μπούφοι, κουκουβάγιες, πελαργοί, γλάροι, χελώνες, σκαντζόχοιροι και δεκάδες άλλα είδη της ελληνικής πανίδας δέχονται καθημερινά τη φροντίδα των εθελοντών του Σωματείου για τη Μελέτη, Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 ζώα νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας, κρατώντας μόνο ελάχιστους από τους εθελοντές για την απαραίτητη φροντίδα των ζώων, επιβαρύνοντας όμως πολύ το πρόγραμμά τους, το Σωματείο λειτουργεί δίχως καθόλου έσοδα μιας και έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν δέχονται πλέον επισκέπτες στις εγκαταστάσεις, που αποτελούν και τη μόνη πηγή εσόδων.

Μέλη και εθελοντές προσπαθούν να φροντίσουν τους ασθενείς, όσο καλύτερα γίνεται και αφετέρου να κρατήσουν μακριά τον ιό από τις εγκαταστάσεις, δίχως χρήματα.
Καθημερινά λοιπόν γίνονται οι απαραίτητες κάθε φορά εξετάσεις, χειρουργεία όποτε αυτό απαιτείται, εφαρμόζεται η κατάλληλη για κάθε ζώο φαρμακευτική αγωγή ή φυσιοθεραπεία κι όλα αυτά με πολύ υψηλό πλέον κόστος, εν μέσω πανδημίας κορωναϊού.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο κάνει έκκληση σε όλους, γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος για πολύ κόσμο, να στηρίξουν οικονομικά στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, αυτήν την προσπάθεια. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Και η παραμικρή οικονομική συνεισφορά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Δράστε μαζί μας!
Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR55 0172 2110 0052 1104 9919 564

Η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com/avatar