2Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

22/2/2020

Τη 2η συγκέντρωση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε φορείς και κατοίκους της πόλης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο της κατάρτισης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της περιοχής, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Στη συγκέντρωση θα παρουσιαστεί η 1η φάση της μελέτης του ΣΒΑΚ και θα γίνει μια πρώτη καταγραφή των απόψεων των Ηρακλειωτών και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα προκαταρκτικά σενάρια διαχείρισης κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπό κατάρτιση ΣΒΑΚ θα περιγράψει το νέο κυκλοφοριακό χάρτη των μετακινήσεων στον Δήμο, αποτελώντας, παράλληλα τον οδηγό υλοποίησης, αλλά και το κυρίως «όπλο στη μάχη» της διεκδίκησης των αναπτυξιακών έργων, που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη για τις επόμενες δεκαετίες, αναφέρει το γραφείο Τύπο του Δήμου.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, ο Δήμος κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο με τις απόψεις τους, ενώ, πλέον, ξεκινά και τη διά ζώσης ενημέρωση και καταγραφή των θέσεων.