ΤΡΕΞΕ & ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΣΤΟ CANICROSS GREECE THESSALONIKI SEICH SOU

0

15/2/2020

Το CaniCross αποτελεί μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και άθλησης για εσάς και τον σκύλο σας, και έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Σειχ Σου, με χιλιομετρικές αποστάσεις να κυμαίνονται από 2,5 χλμ. έως 9 χλμ.

Βασικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση παίρνουμε από τους τους διοργανωτές:

Το CaniCross είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα δρόμου off-road το οποίο τα τελευταία χρόνια κατακτάει και περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Η διεξαγωγή αγώνα ανθρώπου και σκύλου σαν μια ομάδα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Το CaniCross εξελίχθηκε από την ανάγκη εκγύμνασης των σκύλων έλξης (έλκηθρα) στις περιόδους χωρίς χιόνι.

Συγγενή αθλήματα είναι το bike-jöring (ποδηλάτης με σκύλο), το Dog Scootering (Scooter και σκύλος), και το Skijoring (σκιέρ και σκύλος). Ο σκύλος έλκει τον άνθρωπο ο οποίος κατευθύνει τον σκύλο του με φωνητικές εντολές σε ένα εντυπωσιακό αγώνα για την κατάκτηση του επάθλου. Το CaniCross δεν είναι μόνο μια μέθοδος για να ταιριάξετε περισσότερο με τον αγαπημένο σας σκύλο, αλλά λειτουργεί θετικά και στο μυαλό του, επιτρέποντας να το χρησιμοποιεί σε κάθε εξάσκηση αλλά και δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που έχουν να καλύψουν οι αθλητές μαζί με τους σκύλους τους, κυμαίνονται από μικρές (sprint έως 3 χλμ.), μεσαίες ( έως 7 χλμ.) αλλά και μεγαλύτερες. Για να λάβει κάποιος μέρος, μαζί με τον σύντροφό του – σκύλο δεν είναι κάτι δύσκολο. Απαιτούνται όμως κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες βασίζονται σε διεθνή πρότυπα, και σύμφωνα με το I.C.F. (International Canicross Federation).

Η εταιρεία CaniCross Greece από την σελίδα τους στο facebook και την επίσημη ιστοσελίδα τους:
Το CaniCross Greece αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που σχεδιάζουν και υλοποιούν όλες τις δράσεις – αγώνες με ιδιαίτερη προσοχή. Έχει ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη και με σκοπό να δημιουργήσει αγώνες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, τουριστικού ενδιαφέροντος και με διαδρομές ευχάριστες προς τον αθλητή και σκύλο.

Οι αγώνες είναι σημαντικοί γιατί αποτελούν προβολή της χώρας μας, προς το εξωτερικό αλλά και την προσέλευση αθλητών από άλλες χώρες. Στόχος η διεξαγωγή Παγκοσμίου ή Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

Το CaniCross Greece, βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη εφαρμογών, στην υποστήριξη δράσεων και συνεργιών. Οι καλές πρακτικές αναπτύσσονται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως στην κοινωνική προσφορά για την προστασία της πανίδας, σε συνεισφορά σε φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία αδέσποτων, στην κοινωνικοποίηση μεταξύ των σκύλων και ανθρώπων σε ένα περιβάλλον και στη συνεισφορά σε προγράμματα φιλοζωικής ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις δράσεις της εταιρείας μπορείτε να δείτε στην σελίδα τους: https://canicrossgreece.org/