«ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ! ΕΣΥ»; ΤΟ 2Ο STEAM FESTIVAL ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

2

12/2/2020

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 11 π. μ. στην αίθουσα Ριάδης της ΔΕΘ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη θα παρουσιάσουν το 2ο STEAM festival.

Tο φεστιβάλ θετικών επιστημών που έγινε θεσμός της Θεσσαλονίκης, φέτος έχει ως θέμα την κλιματική αλλαγή. Μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη θα υψώσουν το ανάστημά τους στην περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας καταπλήσσοντάς μας, παράλληλα, με τις δεξιότητές τους στις θετικές επιστήμες.

Υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά θα μοντελοποιήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα μας εισάγουν στα criss cross cubes και στις καταστροφικές συνέπειες της καύσης των δασών, θα μας παρουσιάσουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην επιφάνεια της Γης με τη μέθοδο time lapse, θα καθαρίσουν τη θάλασσα από πετρελαιοκηλίδες, θα προγραμματίσουν ρομπότ που συλλέγουν και ταξινομούν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, θα χτίσουν βιοκλιματικά σπίτια και μία πόλη που χρησιμοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα παράξουν βιοδιασπώμενα πλαστικά, θα φτιάξουν χρηστικά αντικείμενα επαναχρησιμοποιώντας υλικά, θα αναπαραστήσουν τη Γη όπως την εμπνεύστηκαν διάσημοι καλλιτέχνες/ζωγράφοι, θα μετρήσουν το οικολογικό μας αποτύπωμα και θα μας προτείνουν λύσεις για να αλλάξουμε όλοι μας, πριν αλλάξει το κλίμα!

Το 2ο STEAM festival by andreadis θα τιμήσουν με την παρουσία τους ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του τύπου και εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες.

Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη, Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 2310 699900, info@andreadis-school.gr

Πηγή: https://www.helexpo.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://www.helexpo.gr