Πικάντικα μύδια με λιγκουίνι

20/2/2020

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1.500 γρ. φρέσκα μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 καυτερές μικρές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπερίτσες και την αντζούγια για 1 λεπτό, ίσα ίσα να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν να διαλυθούν.

Ρίχνουμε τα μύδια και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr