Ο σωστός τρόπος χρήσης του body scrub δεν είναι αυτός που νόμιζες μέχρι τώρα…

23/2/2020

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι το scrub σώματος και πόσο υπέροχο είναι το αποτέλεσμα στο δέρμα σου μετά την εφαρμογή του.

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία απομακρύνονται από το σώμα μας όλα τα νεκρά κύτταρα, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ διευκολύνει αρκετά και τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Ναι, μπορεί κάποιες φορές να βαριέσαι να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα, αλλά πρέπει να έχεις πάντα κατά νου τα φανταστικά οφέλη του.

Τι σου κοστίζει, άλλωστε, να αφιερώσεις δέκα λεπτά στον εαυτό σου δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα; Απολύτως τίποτα!

Ωστόσο, το «κλειδί» για τη σωστή χρήση του body scrub είναι τα βήματα πριν και μετά την απολέπιση.

Αν ξεχάσεις ή προσπεράσεις (από βαρεμάρα) κάποιο από αυτά τα steps, τότε δε θα έχει κανένα νόημα το scrub που θα έχεις κάνει.

Δες αναλυτικά στην παρακάτω gallery τι πρέπει να κάνεις και πάψε… να γκρινιάζεις. Η ομορφιά θέλει και μερικές θυσίες!

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο πριν το scrub. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σου και έτσι το scrub θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αν σκέφτεσαι να ξυρίσεις τα πόδια σου, άσε το για το τέλος, μετά την απολέπιση, για να αποφύγεις οποιοδήποτε ερεθισμό του δέρματος.
Βάλε μικρή ποσότητα scrub στο σώμα σου και κάνε μασάζ για 5 λεπτά στην πλάτη, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια. Πρόσεχε να κάνεις απαλές κινήσεις και να μην πιέζεις το δέρμα.
Μαρία Ροδίτη

Μαρία Ροδίτη

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή: φωτογραφιών: https://www.queen.gr