Κρεατόσουπα με λαχανικά και φιδέ

3/2/2020

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρές κυβούς
  • 1 πατάτα, σε κυβούς 2-3 εκ.
  • 1 καρότο, σε μέτρια ροδέλες
  • 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μικρή σελινορίζα, σε κυβούς 2-3 εκ.
  • 100 γρ. σπανάκι, χοντρόκομμένο
  • 1 φιλία φιδές, χοντροσπασμένος
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσουμε. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε το πατάτα, το καρότο, το πράσινο και το σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τον αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουμε και το φιδέ. Σερβίρουμε με ψωμί και ελιές.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr