ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

0

6/2/2020

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το θέμα του αυτισμού διοργανώνει την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος “Αχτίδα”.

‘Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου “Αχτίδα”, που εδώ και 20 χρόνια στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Αυτισμού στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου παρέχεται ημερήσια φροντίδα, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κι ολοκληρωμένης εκπαίδευσης για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

“Το κέντρο στήθηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εξυπηρετεί σε σταθερή βάση 16 παιδιά, που είναι και η ανώτερη δυναμικότητα του χώρου, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας που έχουμε από την πολιτεία”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου “Αχτίδα”, Μάγδα Δούδου.

Η κ.Δούδου πρόσθεσε πως “ο αυτισμός στην Ελλάδα πλέον φτάνει σε μεγάλα ποσοστά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, έχει ξεπεράσει σε ποσοστό και τον παιδικό διαβήτη. Οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται. Εμείς είμαστε ένα πρότυπο κέντρο, μακάρι να γίνουμε παράδειγμα, ώστε να δημιουργηθούν και άλλα από την πολιτεία τόσο στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη όσο και στην Ελλάδα”.

Η εκδήλωση της 6ης Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει με ομιλία των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, συγγραφέων του ιστορικού ντοκουμέντου “Η Τελευταία Μπλόφα” και θα ακολουθήσουν βράβευση διακεκριμένων μελών και επίσημο δείπνο για περίπου 300 άτομα.

Πηγή: https://www.dailythess.gr