Είναι απλά υπέροχη αυτή η τυρόπιτα με μπεσαμέλ

16/2/2020

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
800 γρ.γάλα φρέσκο
80 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
80 γρ.βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
600-700 γρ.τυρί φέτα
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατευουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε ολο το γάλα και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά να δέσει η κρέμα.Ρίχνουμε αλάτι όσο θέλουμε στην γεύση μου αλλά προσοχή θα πέσει και το τυρί.

Πιπέρι πάλι όσο θέλουμε και κατεβάζουμε απ την φωτιά.Ρίχνουμε μέσα την φέτα θρυμματισμένη ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολα και τοποθετουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Αδειάζουμε όλη την γέμιση προσέχοντας να μην πάει μέχρι τις άκρες.

Αλειφουμε τις άκρες του φύλλου με νερό και τοποθετουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.πατάμε με τα δάχτυλα να κολλήσουν μεταξύ τους και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα να σφραγίσουμε την γέμιση.

Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό χτυπημένο,χαράζουμε με μαχαίρι (όχι μέχρι κάτω) και ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr