Γρήγορη ομελέτα με μυρωδικά

  9/2/2020

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν, σχοινόπρασο)
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο)
  • 1 κουτ. γλυκού σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, και στα μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 15 γρ. βούτυρο
  • ώριμες ντομάτες για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα ή τον πελτέ και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατύχημα) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

Συνοδεύουμε με: Με ντοματοσαλάτα.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr