Βίδες με πέστο αβοκάντο

13/2/2020

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, πλατύφυλλου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα + επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πέστο: στον κάδο του πολυκόφτη ρίχνουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον βασιλικό, τα 100 γρ. παρμεζάνα, την καρυδόψιχα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το πέστο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr