Χυμός καρότου και τζίντζερ: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

41

18/1/2020

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας. Συμβάλλουν στην υγεία μας με ποικίλους τρόπους, ενώ η διατροφική περιεκτικότητά τους είναι αδύνατο να αποκτηθεί από οποιαδήποτε άλλα είδη διατροφής.

Παρακάτω θα δείτε ένα υγιεινό ποτό που είναι εύκολο να παρασκευαστεί και έχει διάφορα οφέλη για τη γενική υγεία σας, και αυτό είναι ο χυμός τζίντζερ καρότου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο συνδυασμός καρότου και τζίντζερ σας προσφέρει τα οφέλη από διάφορα θρεπτικά συστατικά. Οι βιταμίνες Α και C στα καρότα είναι σημαντικές για τα κύτταρα του αίματος, ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ ενισχύουν την ανοσία. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του συνδυασμού καρότου και τζίντζερ βοηθούν στην εξάλειψη επιβλαβών βακτηρίων και ιών που προκαλούν λοίμωξη , διατηρώντας έτσι την υγεία σας.

Διαχειρίζεται τον διαβήτη.

Το τζίντζερ μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης και μειώνει τις επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη. Τα καρότα είναι επίσης ωφέλιμα για τους διαβητικούς ασθενείς, δεδομένου ότι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ενώ τα καροτενοειδή (οργανικές χρωστικές που παράγονται από τα φυτά και τα άλγη που τους δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα) βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Οι αντιοξειδωτικές και καθαριστικές ιδιότητες στα καρότα προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία. Εκτός από το βήτα-καροτένιο, η άλφα-καροτίνη και η λουτεΐνη στα καρότα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, ενώ η περιεκτικότητα σε κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το τζίντζερ επίσης βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μελέτες ο χυμός τζίντζερ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αντιμετωπίζει τον πόνο των μυών.

Ο συνδυασμός καρότου και τζίντζερ είναι πλούσιος σε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου των μυών, καθώς καταπραΰνει τη φλεγμονή στους μύες.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο βελτιώνει την υγεία του δέρματος Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά επισκευάζουν επίσης το κατεστραμμένο δέρμα.

Ευεργετικός για τις έγκυες γυναίκες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός τζίντζερ καρότου είναι ευεργετικός για τις μέλλουσες μητέρες, επειδή η παρουσία βιταμίνης Α στα καρότα ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη των κυττάρων, πράγμα που βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα. Επίσης, η κατανάλωση του χυμού συμβάλει στην πρόληψη του κινδύνου εσωτερικών μολύνσεων που μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο. Εκτός αυτού, οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται επίσης ασβέστιο σε αφθονία, το οποίο προσφέρει ο χυμός τζίντζερ καρότου

Συνταγή για τον χυμό τζίντζερ καρότου

Συστατικά

4-5 φρέσκα καρότα

½ ρίζα τζίντζερ

½ λεμόνι

Κανέλα

Εκτέλεση

Κόψτε τα καρότα, πλύνετε και στεγνώστε τα. Αφαιρέστε το δέρμα από το τζίντζερ και πλύντε το καλά. Βάλτε τα καρότα και τα κομμάτια τζίντζερ στο μπλέντερ και χτυπήστε τα. Ρίξτε τον χυμό σε ένα ποτήρι και πιέστε το λεμόνι στο χυμό. Προσθέστε λίγη σκόνη κανέλας και πίνετε τον χυμό καθημερινά το πρωί.