Τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

57

21/1/2020

Για τραγικές ελλείψειπροσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο ΕΚΑΒ κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού τον Δεκέμβριο 2019.

Για το λόγο αυτό όπως λέει, οι εκάστοτε διοικούντες του ΕΚΑΒ «φορτώνουν» στους γιατρούς των νοσοκομείων δραστηριότητες και ευθύνες που είναι καθαρά αρμοδιότητα του ίδιου του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κα Αφροδίτη Ρέντζιου, χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών που σήμερα σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο θεωρούνται σοβαρότατες ιατρικές πράξεις και γι’ αυτό εκτελούνται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μάλιστα, παρατηρούνται και κρούσματα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τους γιατρούς των νοσοκομείων (άρνηση των αρμοδίων του ΕΚΑΒ να επιστρέφουν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο οι γιατροί του νοσοκομείου που αναγκάστηκαν λόγω των ελλείψεων του ΕΚΑΒ να συνοδεύσουν σε διακομιδή βαρέως πάσχοντα ασθενή) για την οποία οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ κατά την προσφιλή τους τακτική επιρρίπτουν ευθύνες στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και απεμπολούν τις δικές τους.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr