Τι είναι η μέθοδος «σάντουιτς» και πώς μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του παιδιού; (pics)

134

20/1/2020

Ένα tip απλό, αλλά ουσιαστικό.

Από τα πιο δύσκολα επιτεύγματα ενός γονέα είναι να μάθει στο παιδί του όλες εκείνες τις αξίες που θα τον κάνουν καλό άνθρωπο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η συνεχής επικοινωνία και ο διάλογος.

Για την υγιή επικοινωνία γονέα και παιδιού, θα πρέπει η ίδια η μητέρα ή ο πατέρας να κάνουν την αρχή και να δείξουν το δρόμο. Ο τρόπος προσέγγισης και αντιμετώπισης του παιδιού είναι καθοριστικός για την πορεία της σχέσης τους αλλά και για τον χαρακτήρα που θα αποκτήσει το παιδί μεγαλώνοντας.

Μία νέα μέθοδος για την επικοινωνία παιδιού και γονέα, είναι η μέθοδος «σάντουιτς». Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, υπάρχουν τέσσερις βασικές αρχές τις οποίες πρέπει να ακολουθεί ο γονιός στην επικοινωνία με το παιδί.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές στην gallery που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη μέθοδο “σάντουιτς” αυτά τα οποία πρέπει να περιβάλλουν τη σχέση ενός γονέα με το παιδί του, είναι η επιβράβευση και η ένδειξη αγάπης. Στο ενδιάμεσο αυτών των δύο, ο γονέας θα πρέπει να διατυπώνει την άποψή του και να ζητάει τη γνώμη του παιδιού.
Όταν ο γονέας διατυπώνει τη γνώμη του, είναι σημαντικό να είναι λεπτομερής και συγκεκριμένος.
Όταν ζητάμε από ένα παιδί τη δική του γνώμη για κάτι, το κάνουμε να αισθανθεί ότι η άποψή του και τα θέλω του μετράνε, ότι νοιαζόμαστε για τα συναισθήματά του και ότι με τον διάλογο μπορούμε λύσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί.
Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε τα παιδιά. Να μην στεκόμαστε μόνο στα λάθη που κάνουν, αλλά και στα καλά.
Τέλος, το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί ένας γονιός να δώσει στο παιδί του είναι η αγάπη.

Πηγή φωτογραφιών: Brightside.me / Olga Khodiukova