Σύστημα PERSO της L’ Oreal: H τεχνητή νοημοσύνη στο μπουντουάρ σου

61

16/1/2020

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς μια συσκευή σπιτιού που αναλύει την κατάσταση της επιδερμίδας σου, το περιβάλλον και ό,τι σε προβληματίζει προτείνοντάς σου μια προσωπική φόρμουλα ομορφιάς; Η νέα εποχή της ομορφιάς είναι ήδη εδώ και η L’ Oreal κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα!

Το σύστημα Έξυπνης Τεχνητής Νοημοσύνης (Smart AIl) δημιουργεί εξατομικευμένες φόρμουλες προϊόντων περιποίησης του δέρματος, κραγιόν και foundation που βελτιώνονται μέρα με τη μέρα – ενσωματώνοντας, σε πραγματικό χρόνο, στοιχεία για την αξιολόγηση της επιδερμίδας, την ποιότητα του αέρα, τη ρύπανση και τις τάσεις ομορφιάς.

Η L’Oréal παρουσίασε το Perso, ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για το σπίτι, το οποίο αποτελεί την απόλυτη εξατομικευμένη συσκευή ομορφιάς. Σχεδιασμένο από το Τεχνολογικό Incubator της L’Oréal, το  Perso είναι μία κομψή συσκευή, ύψους μόλις 16,5cm και βάρους λιγότερο από 0,5kg, που διαθέτει μια βελτιωμένη διαδικασία τεσσάρων σταδίων για στιγμιαία παροχή προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς και καλλυντικών που βελτιώνονται συνεχώς, αυξάνοντας τα επίπεδα εξατομικευμένης φροντίδας με την πάροδο του χρόνου.

Η L’ Oreal είναι, ήδη, πολύ υπερήφανη για αυτή την συσκευή «Η L’Oréal είναι ένα από τα πιο έμπιστα ονόματα στον κλάδο ομορφιάς και με το Perso, προσφέρουμε την εξατομικευμένη τεχνολογία κατευθείαν στα χέρια των καταναλωτών μας», δήλωσε ο Guive Balooch, Επικεφαλής του Τεχνολογικού Incubator της L’Oréal. «Γνωρίζουμε ότι η εξατομίκευση βασίζεται σε πληροφορίες για τη μοναδικότητα της επιδερμίδας, τις προτιμήσεις αλλά και το περιβάλλον του καθενός: αυτή η τεχνολογία λαμβάνει όλα τα παραπάνω υπόψιν. Το  Perso χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να βελτιώσει τις φόρμουλες και στην πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο έξυπνο με την χρήση».

Πώς λειτουργεί το Έξυπνο Σύστημα Περιποίησης της Επιδερμίδας του Perso

Με ένα πατενταρισμένο μηχανικό σύστημα φιαλιδίου, το Perso δημιουργεί εξατομικευμένες φόρμουλες περιποίησης δέρματος σε τέσσερα βήματα:

  1. Προσωπική ανάλυση επιδερμίδας: Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή Persoστο κινητό και τραβάει μια φωτογραφία με την κάμερα του κινητού του. Με τη συμβολή της τεχνολογίας ModiFace της L’Oréal, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναλύσει τη συνολική κατάσταση της επιδερμίδας του χρήστη – περιλαμβανομένων των έντονων ρυτίδων, των λεπτών γραμμών έκφρασης, των μαύρων στιγμάτων και της ορατότητας των πόρων.
  2. Εκτίμηση περιβάλλοντος: Χρησιμοποιώντας τα γεωγραφικά δεδομένα του Breezometer, το Perso αξιολογεί τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση της επιδερμίδας του χρήστη, περιλαμβάνοντας εκτιμήσεις σχετικά με τον καιρό, τη θερμοκρασία, τη γύρη, τον δείκτη ακτινοβολίας UV και την υγρασία.
  3. Προτιμήσεις προϊόντος: Ο χρήστης στην συνέχεια εισάγει τις προσωπικές του προτιμήσεις για την επιδερμίδα του στην εφαρμογή Perso, μαζί με τις γραμμές έκφρασης, τα μαύρα στίγματα, την ύπαρξη φακίδων, το μέγεθος των πόρων, τη φωτεινότητα και τη θαμπάδα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει υφή και επίπεδο ενυδάτωσης για περαιτέρω εξατομίκευση της μοναδικής φόρμουλας ενυδατικής κρέμας, ορού και κρέμας ματιών.
  4. Εξατομικευμένη σύνθεση και διάθεση: Τα συλλογικά αυτά δεδομένα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας προσωποποιημένης φόρμουλας για υψηλή απόδοση φροντίδας της επιδερμίδας, που διατίθεται στην τέλεια αναλογία δόσης, στο πάνω μέρος της συσκευής για εύκολη εφαρμογή. Η τεχνολογία αυτή προσαρμόζεται για πρωινή και βραδινή εφαρμογή, ενώ το πάνω μέρος της συσκευής που διαθέτει και καθρέπτη αποσπάται, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν μία ή περισσότερες δόσεις μαζί τους και όταν είναι εκτός σπιτιού.

Με συστηματική χρήση, η πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Perso θα είναι σε θέση να αξιολογεί την επιδερμίδα στο πέρασμα του χρόνου,επιτρέποντας στον χρήστη να γνωρίζει τι λειτουργεί καλύτερα και να προσαρμόζει αυτόματα τις επόμενες φόρμουλες βάσει των προσωπικών του ενδείξεων.

Οι μελλοντικές επιλογές μακιγιάζ που θα προσφέρει το Perso, θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν τις πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την τεχνολογία συνδυασμού χρωμάτων στα εξατομικευμένα καλλυντικά που προσφέρει. Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν την απόχρωση κραγιόν που ταιριάζει στο ντύσιμό τους, είτε να επιλέξουν ένα χρώμα από τις πιο πρόσφατες τάσεις στα social media.  

Ως μέρος της δέσμευσης της L’Oréal να βελτιστοποιήσει την εξατομικευμένη εμπειρία ομορφιάς, το Perso διαθέτει μια εύκολη διαδικασία αυτόματου refill που εξασφαλίζει  ότι τα προσωποποιημένα NFC φιαλίδια είναι πάντα γεμάτα και έτοιμα για καθημερινή χρήση.

Οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν την αποστολή του προϊόντος εύκολα,μέσω του mobile app  Perso.

Ζωή Γκόρου

Ζωή Γκόρου

Πηγή: allyou.gr