Πικάντικη κοτόσουπα

17/1/2020

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το καρότο, το κρεμμύδι, την πάπρικα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και το δαφνόφυλλο. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε και αφαιρούμε τη δάφνη. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.