ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

44

15/1/2020

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αττικής η Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2020.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, είναι η επαφή των μαθητών απ’ όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των τριών τάξεων Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τις νέες γενιές, επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και με άλλες πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο».

Να σημειωθεί ότι ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων κατά την πρώτη αυτή περίοδο λειτουργίας του Παιδικού Πανεπιστημίου θα είναι τετρακόσιοι (400), εκ των οποίων διακόσιοι (200) μαθητές Δημοτικού και διακόσιοι (200) μαθητές Γυμνασίου, σε δύο αντίστοιχα, ξεχωριστά και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών.

Κάθε πρόγραμμα σπουδών είναι οργανωμένο σε θεματικές ενότητες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις, που θα παραδίδονται τα Σάββατα, από επιστημονικό προσωπικό και στους χώρους Ιδρυμάτων της Περιφέρειας:

Πρόγραμμα Σπουδών -1 (Μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού)

ΘΕ-1Ρώτα έναν ΕπιστήμοναΕθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΘΕ-2Astronomy to goΕθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
ΘΕ-3Έντυπο-Σύνθεση-Κινούμενη ΕικόναΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΘΕ-4Το οικολογικό μου αποτύπωμαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο

Πρόγραμμα Σπουδών -2 (Μαθητές Γυμνασίου)

ΘΕ-1Κυκλική ΟικονομίαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο
ΘΕ-2Σε ρόλο Πυρηνικού ΕπιστήμοναΕθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΘΕ-3Τουρισμό-ερευνώΟικονομικό Πανεπιστήμιο
ΘΕ-4Όταν η Έρευνα σε οδηγεί στον κόσμο της ΝομικήςΕθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, στην ιστοσελίδα http://kindsuniversity.innovationattica.gr/aitisi

Η περίοδος αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2020 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες: