ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ»

46

19/1/2020

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» διοργανώνει και πάλι Ομάδες Γονέων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα και καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή.

Η ομάδα θα είναι βιωματική, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των σεμιναρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά) και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συναντήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη από τις 10:30 έως τις 12:00 και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Η ομάδα έχει τίτλο «Φροντίζω και φροντίζομαι στον γονεϊκό μου ρόλο». Στο σεμινάριο αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης.

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» επισημαίνει σχετικά: Ο γονεϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε τον «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας, γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις των παιδιών.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι τα ακόλουθα:

  • Αναγνωρίζω και ικανοποιώ τις προσωπικές μου ανάγκες και έτσι είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και στη φροντίδα των αναγκών των παιδιών.
  • Ανακαλύπτω τα αποθέματα φροντίδας στο σεντούκι του θησαυρού μου που έχω κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές.
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών.
  • Εκμάθηση νέων τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
  • Ονειρεύομαι και υλοποιώ την ιδανική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειάς μου.

Συντονίστρια της ομάδας η ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος Διονυσία Γιαννοπούλου.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν, συμπληρώνοντας το έντυπο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Χωρίς κόστος συμμετοχής.