Κορίτσια Προσοχή! Αυτά είναι τα 4+1 λάθη που κάνουμε όλες στο μακιγιάζ!

52

22/1/2020

Κορίτσια χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλες μιας και το σωστό μακιγιάζ είναι το άλφα και το ωμέγα στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Σας βρήκαμε, ποια είναι ακριβώς αυτά τα 4+1 λάθη που κάνουμε όλες καθημερινά στο μακιγιάζ μας και πρέπει να σταματήσουμε άμεσα!

Όταν σκεφτόμαστε το μακιγιάζ που κάνουμε καθημερινά, το σημαντικότερο από όλα είναι το ζήτημα του foundation προκειμένου να πετύχουμε ένα αλάνθαστο look. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές φόρμουλες στο κάθε foundation και φυσικά πολλές διαφορετικές αποχρώσεις.

λλά το να απλώσεις το foundation στο πρόσωπό σου, μπορεί να είναι αρκετά περίεργο. Ωστόσο πρέπει να παραδεχθείς πως έχει αισθανθεί κι εσύ χάλια, όταν έχεις καταλάβει ότι το make up σου φαίνεται χάλια μαύρα! Αν όμως όλες είχαμε μαζί μας έναν επαγγελματία make up artist, αυτό δε θα συνέβαινε.

Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε μερικούς make up artists που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε ό, τι προβλήματα έχετε με το μακιγιάζ σας. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να μοιραστούν τη σοφία τους μαζί σας!

1) Μη απλώνεις το make up σου με πολλή δύναμη

Το να απλώνεις “επιθετικά” το foundation όχι μόνο δεν είναι λύση αλλά μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα. Μπορεί να βιάζεσαι αλλά αν χρησιμοποιείς ένα σωρό προϊόντα για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα, κάνεις και λέιζερ, τότε κάνεις μεγάλο κακό στην επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να το κάνεις λίγο πιο μαλακά και χρησιμοποίησε, είτε σφουγγαράκι είτε πινέλο ή ακόμα και τα δάχτυλά σου.

2) Πρόσεχε μήπως φοράς τη λάθος απόχρωση

Το να βρεις ακριβώς την απόχρωση που ταιριάζει στο δέρμα σου είναι πολύ δύσκολο. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείς ότι το πρόσωπό σου, μπορεί να έχει πάνω από ένα χρώμα. Το σημαντικότερο είναι να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος κοντά στο σαγόνι, προκειμένου να αναμειγνύεται καλύτερα με το λαιμό σου. Συνήθως, το μέτωπό μας είναι λίγο πιο σκούρο από το υπόλοιπο πρόσωπο, οπότε σε αυτό το σημείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο παραπάνω μπρόνζερ.

3) Βάλε πάντα ενυδατική κάτω από το μακιγιάζ σου

Το γεγονός ότι μερικά foundations περιέχουν ενυδατική, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζουμε κάθε φορά κάτω από το μακιγιάζ μας. Όχι μόνο βοηθάει στο να έχεις πιο υγιές δέρμα, αλλά θα κάνει και το foundation να απλωθεί ευκολότερα.

4) Μη χρησιμοποιείς πάρα πολύ foundation

Αν θες να αποφύγεις το να δείχνεις σαν στοκαρισμένος τοίχος, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις λίγο λιγότερο foundation όταν βάφεσαι. Εκτός κι αν έχεις να βγει στη σκηνή…

Το σημαντικότερο tip που σου έχουμε για σήμερα…

5) Όταν βάφεσαι, φρόντισε να έχεις τον κατάλληλο φωτισμό

Ο φωτισμός μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει λάθος το make up σου. Φρόντισε να κάνεις blend το foundation σου στο λαιμό σου.

ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: https://youweekly.gr