Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο τον χρόνο; Ναι, και τον χειμώνα!

58

22/1/2020

Όταν ακούμε τη λέξη αντηλιακό σκεφτόμαστε φυσικά την προστασία από τον ήλιο, αλλά και την ανεμελιά, τις απέραντες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά σε κάποια παραλία των Κυκλάδων.

Με μία λέξη: καλοκαίρι. Ούτε που πάει ο νους μας στον χειμώνα.

Αν και κανονικά θα έπρεπε, γιατί ζούμε σε μια χώρα, που σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο (με μία μικρή υπερβολή) έχουμε ήλιο, ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Και ναι, πρέπει απαραιτήτως να φοράμε αντηλιακό ΚΑΙ τον χειμώνα. Για την ακρίβεια όλο το έτος. Και την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το αντηλιακό πρέπει να γίνει μια συνήθεια στην καθημερινή beauty routine μας.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας απροστάτευτη και εκτεθειμένη στις ακτίνες του ήλιου, αν θέλουμε να βλέπουμε στον καθρέφτη μας για πολλά χρόνια ακόμη ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Και όλες το θέλουμε αυτό. Ας μην λέμε ψέματα στον ίδιο μας τον εαυτό.

Εδώ και χρόνια, άλλωστε, οι δερματολόγοι και οι ειδικοί μάς επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο για την υγεία μας όσο και για τη διατήρηση της νεότητας. Μάθε πιο αναλυτικά στην παρακάτω gallery γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου και τον χειμώνα.

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Σκέψου ότι όταν οδηγείς, όταν περπατάς στο δρόμο ή όταν κάθεσαι δίπλα σε ένα παράθυρο δέχεσαι τις ακτίνες του ήλιου και τον χειμώνα. Άρα, πρέπει να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό ή από το αν θα βγεις εκτός σπιτιού.
Το αντηλιακό καθυστερεί την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού προστατεύει από τη γήρανση του δέρματος, ενώ μειώνει και την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων. Βοηθάει, επίσης, στην πρόληψη των πανάδων και των δυσχρωμιών της επιδερμίδας.
Τα παράθυρα δεν σε προστατεύουν. Ούτε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ούτε του σπιτιού σου σε προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ακτίνες UV διαπερνούν τα παράθυρα και εισχωρούν βαθιά στο δέρμα σου.
Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες πρέπει να φοράς αντηλιακό, γιατί οι ακτίνες UV καραδοκούν. Ειδικά αν βρίσκεσαι στο βουνό, πρέπει να προσέχεις πολύ και να μην ξεχνάς να έχεις μαζί σου πάντα το αντηλιακό σου.
Μαρία Ροδίτη

Μαρία Ροδίτη

Πηγή: https://queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://queen.gr