Γιατί δεν πρέπει να σπας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ τα σπυράκια στο πρόσωπό σου;

41

23/1/2020

Κι εκεί που ξυπνάς το πρωί και πηγαίνεις στο μπάνιο σου για να πλύνεις το πρόσωπό σου και να ακολουθήσεις την πρωινή beauty routine σου, ξαφνικά αντικρίζεις στον καθρέφτη ένα φρικτό και πολύ ενοχλητικό σπυράκι. Εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι αμέσως να το σπάσεις.

Είναι πολύ δελεαστικό, σίγουρα. Πιστεύεις ότι έτσι θα εξαφανιστεί και θα σε ανακουφίσει. Και μετά σκέφτεσαι ότι αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις είναι εντελώς λάθος…

Ναι, δεν πρέπει με τίποτα να σπάσεις το σπυράκι στο πρόσωπό σου. Είτε προέρχεται από την ακμή, ή την περίοδο, ή από κάτι που σε έχει αγχώσει αυτό το διάστημα, δεν είναι η κατάλληλη λύση να το πιέσεις για να εξαφανιστεί, όπως νομίζεις. Ό

ταν σπας ένα σπυράκι είναι πολύ εύκολο να προσελκύσει το δέρμα σου μεγάλο αριθμό βακτηρίων και να πάθεις οποιαδήποτε δερματική μόλυνση, που είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει στον δερματολόγο.  

photo of woman holding lips 1204505

Εκτός από αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλα «κακά» που μπορεί να προκληθούν την ώρα που σπας ένα σπυράκι. Και μόλις τα μάθεις, σίγουρα θα αναθεωρήσεις τις πράξεις σου.

Μαρία Ροδίτη

Μαρία Ροδίτη

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε –

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή: φωτογραφιών: https:///www.queen.gr