Αχαΐα: Κινητοποιήσεις από τους αγρότες

48

20/1/2020

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι αγρότες του Αιγίου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, θέλει η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής να εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, αδιαφορώντας αν έτσι οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων, ή αν ικανοποιούνται οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο «Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου Μπακόπουλος-Ντρίνιας”, ο οποίος καλεί τα μέλη του και γενικότερα, αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, σε εγρήγορση.

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ουσιαστικά αντί να απαντήσει στα πολλά προβλήματα και στα αιτήματα επιβίωσης που έχουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και εκφράζονται μέσα από το πλαίσιο αιτημάτων των Αγροτικών Συλλόγων, εσκεμμένα επέλεξε να επαναφέρει τα χιλιοειπωμένα και άθλια προπαγανδιστικά κατασκευάσματα, απ’ όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Εμείς, ως Αγροτικός Σύλλογος και γενικότερα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, θέλουμε η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας να διασφαλίζει, ένα βιώσιμο εισόδημα για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, με το οποίο θα μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας, ταυτόχρονα, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας για επαρκή, φτηνά και ποιοτικά – υγιεινά προϊόντα.

Στο Δ/Σ του συλλόγου μας αποφασίσαμε:

Να απευθύνουμε κάλεσμα για κοινή δράση σε επίπεδο Νομού με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους. Συμμετέχουμε και συντονίζουμε την δράση μας σε σύσκεψη την Τετάρτη 22/1 στην Πάτρα. Έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνουμε την Πεμπτη 30/1, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Αίγιου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη, για την κινητοποίηση στη ΝΕΟ στα διόδια του Ελαιώνα το 2017, προκειμένου ν’ απαιτήσουμε να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» τρομοκράτησης της αγροτιάς, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο το οποίο θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) και στρώνει το έδαφος στη νέα επιδρομή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Στο Νοσοκομείο Αιγίου απαιτούμε την κάλυψη των 15 κενών θέσεων σε γιατρούς και 16 σε ειδικευόμενους. Να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο θεσεις των συνταξιοδοτηθέντων ακτινολόγων και άμεση λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος με αξονικό τομογράφο. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα. Δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια.

Συνεχίζουμε στοδρόμο του αγώνα και να συμμετέχουμε ενεργά στην οργάνωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη και του μεγάλου συλλαλητηρίου στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι”.

Πηγή: dete.gr