Ριγκατόνι με λευκή σάλτσα

1/12/2019

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι

3κσ βούτυρο

2κγ ψιλοκομμένο σκόρδο

1 φλ ζωμό κοτόπουλο

3κσ βούτυρο

1 φλ γάλα

2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύοντας για ένα λεπτό. Σειρά έχει το αλεύρι όπου ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό μέχρι η σάλτσα να δέσει. Πασπαλίζουμε με μαιντανό και παρμεζάνα ενώ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρουμε.