Πως θα δυναμώσετε τα νύχια σας αν αφαιρέσατε μόλις το ακρυλικό ή το gel

13/12/2019

Αρκετές από εμάς τα τελευταία χρόνια ζητάμε από τη μανικιουρίστ να χαρίσει μήκος ή ενίσχυση στα φυσικά μας νύχια χρησιμοποιώντας ακρυλικό ή gel. Ναι, είναι δύο υλικά που οι ειδικοί μας προτείνουν αφού με αυτό τον τρόπο τα νύχια μας δείχνουν τέλεια, δεν σπάνε και μπορούμε να αποκτήσουμε όποιο σχήμα ή μήκος θέλουμε.

Παρ’ όλα αυτά και τα δύο υλικά τα ταλαιπωρούν και δεν μπορούμε να τα κρατάμε για πολύ καιρό. Κάποια στιγμή πρέπει να τα αφαιρέσουμε και να μείνουμε με τα φυσικά μας. Αμέσως μετά λοιπόν τα νύχια μας είναι πιο λεπτά αφού όπως και αν το κάνουμε έχουν υποστεί ταλαιπωρία. 

Οι ειδικοί λοιπόν μας αποκαλύπτουν όλα τους τα μυστικά προκειμένου να τα δυναμώσουμε αμέσως μετά την αφαίρεση του πρόσθετου υλικού. 

Αρχικά πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν έχει μείνει ίχνος υλικού. Τη διαδικασία της αφαίρεσης είναι καλό να την πραγματοποιήσει η μανικιουρίστ και όχι μόνες στο σπίτι. Είναι η μοναδική που μπορεί να το κάνει τέλεια χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Οι ειδικοί μάλιστα επιμένουν πως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να προσπαθήσουμε να το κάνουμε εκτός αν είμαστε επαγγελματίες.

Ενυδάτωση: Το μυστικό για καλύτερη όψη των νυχιών αλλά και τη σωστή τους ανάπτυξη είναι να τα ενυδατώνουμε σωστά. Το ακρυλικό και το gel τα αφυδατώνουν αφού στην ουσία καλύπτουν τα νύχια με ένα στρώμα υλικού και μάλιστα δυνατού. Ένα ειδικό λάδι για τα νύχια και την περιοχή γύρω από αυτά είναι ότι καλύτερο. Κάνετε καθημερινά μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να προσφέρετε εκτός από ενυδάτωση, θρέψη και υγιή όψη.

Αφήστε για λίγο τα βερνίκια νυχιών στην άκρη: Δώστε λίγο χρόνο στα νύχια σας να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Μην απλώνετε χρώμα για μερικές μέρες. Αν πάλι δεν το αντέχετε μπορείτε να εφαρμόσετε μια διάφανη βάση που θα χαρίσει λάμψη και παράλληλα θα τα βοηθήσει να δυναμώσουν.

Κόψτε τα: Αμέσως μετά την αφαίρεση του υλικού καλό είναι να τα κόψετε αρκετά ώστε να τους χαρίσετε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν καλύτερα.