Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

4/12/2019

Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια

  1. Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε μπουκιές.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
  4. Βυθίζετε τις μπουκιές στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για να πάει παντού η σάλτσα.
  5. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
  6. Περνάτε σε καλαμάκια τις μπουκιές κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα, την οποία βάζετε πάνω από το ταψί.
  7. Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
  8. Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
  9. Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
  10. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.