Επίσημο μακιγιάζ; Πώς θα το πετύχεις βήμα βήμα για τις γιορτές

4

23/12/2019

Βασική προϋπόθεση για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των Χριστουγέννων είναι να πετύχεις την τέλεια βάση αυτού.

Πώς θα το κάνεις βήμα βήμα μόνη σου; Δες παρακάτω τα τέσσερα βήματα για να πετύχεις τη βάση που πρέπει για ένα επίσημο μακιγιάζ.

Επίσημο μακιγιάζ; Πώς θα το πετύχεις βήμα βήμα για τις γιορτές

Καθάρισε καλά και απολέπισε το πρόσωπο σου.

Βάλε μια ενυδατική μάσκα, και ενυδατική κρέμα για να μην φαίνεται το δέρμα σου ξηρό.

Ξεκίνα από τα μάτια.

Αρχικά περιποιήσου τα φρύδια σου. Στη συνέχεια πέρασε λίγο κονσίλερ στο βλέφαρο για να ομοιόμορφη όψη. Στη συνέχεια, πέρνα σε όλο το πάνω βλέφαρο μέχρι το φρύδι, μια σκιά σε ουδέτερη απόχρωση. Συνέχισε περνώντας μόνο στο βλέφαρο μια πιο σκουρόχρωμη ουδέτερη σκιά. Πάρε ένα μολύβι ματιών σε μεταλλική απόχρωση και κάνε μια γραμμή στο πάνω βλέφαρο κοντά στις βλεφαρίδες σου. Στη συνέχεια, κάνε μια γραμμή και κοντά στις κάτω βλεφαρίδες και απάλυνέ την λίγο με ένα ειδικό πινελάκι. Τελείωσε με μάσκαρα για έξτρα μήκος στις βλεφαρίδες.

Αφού έχεις προετοιμάσει καλά το δέρμα σου, ξεκίνα με το foundation.

Διάλεξε ένα με ματ υφή, και άπλωσε το καλά στην επιδερμίδα σου. Βάλε κονσίλερ όπου χρειάζεται, και τελείωσε με μια ελαφριά πούδρα. Πρόσθεσε λίγο highlighter στα ζυγωματικά, τη μύτη και το πιγούνι. Δημιούργησε μια έξτρα λάμψη, βάζοντας λίγο απαλό ρουζ στα μήλα.

Πέρασε τα χείλη με ελάχιστο κονσίλερ.

Έπειτα, πάρε ένα κόκκινο μολύβι χειλιών και προσπάθησε να κάνεις πολύ καλά το περίγραμμα. Πέρασε μολύβι και σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, και απάλυνε το αποτέλεσμα με ένα πινελάκι. Τελείωσε βάζοντας ένα κρεμώδες lipstick σε κόκκινες αποχρώσεις.

Γράφει: Τάνια Ζερβού