Δείτε 5 τρόπους να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας τώρα που έρχονται τα κρύα

4/12/2019

Επιτέλους, ο χειμώνας είναι και επίσημα εδώ. Ε ναι, ήταν καιρός. Να φορέσουμε επιτέλους το νέο μας παλτό που δοκιμάζαμε μέσα στο σπίτι μέχρι τώρα, τις αγαπημένες μας μπότες αλλά και το καπέλο που ταιριάζει πολύ με το νέο μας bob.

Φυσικά, μπορούμε να υιοθετήσουμε όλες τις χειμωνιάτικες τάσεις στο μακιγιάζ και τα νύχια. Υπάρχει όμως και κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

Σωστά καταλάβατε. Την επιδερμίδα μας. Αφού τώρα που η θερμοκρασία κατεβαίνει πρέπει να την περιποιούμαστε με προσοχή ώστε να την προστατεύσουμε από το κρύο και όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

Οι ειδικοί είναι και πάλι εδώ για να μας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές. Υπάρχουν 5 τρόποι και θα τους μάθετε ευθύς αμέσως.

1ος τρόπος: Σιγουρευτείτε ότι ενυδατώνετε την επιδερμίδα με το σωστό προϊόν. Η κατάλληλη φόρμουλα δεν επιτρέπει στο δέρμα να σκάσει να αφυδατωθεί. Θα το καταλάβετε αν μέσα στη μέρα νοιώθετε έντονο τράβηγμα και βλέπετε την όψη σας θαμπή.

2ος τρόπος: Προσέξτε τι φοράτε. Ναι, στα ρούχα αναφερόμαστε. Μερικά υλικά όπως για παράδειγμα το μαλλί μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να εμφανίσει κοκκινίλες.

3ος τρόπος: Μια καλή ιδέα είναι να απλώνετε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο αλλά και lip balm στα χείλη πιο συχνά απ’ ότι συνήθως, μέσα στη μέρα. Επίσης θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως αν χρειαστεί να κάνετε ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια χρειαστεί να βγείτε και πάλι (να φορέσετε και πάλι δηλαδή μακιγιάζ) επιβάλλεται να ακολουθήσετε τη ρουτίνα περιποίησης από την αρχή.

4ος τρόπος: Το χειμώνα καλό είναι να αποφεύγεται τα προϊόντα καθαρισμού και σαπούνια με αλκοόλη στη σύνθεση τους. Πρόκειται για ένα συστατικό που ξηραίνει ακόμη και τις λιπαρές επιδερμίδες.

5ος τρόπος: Το ξέρουμε ότι αγαπάτε να κάνετε καυτό μπάνιο το χειμώνα. Οι ειδικοί όμως σας παρακαλούν να το αποφεύγετε μιας και το πολύ ζεστό νερό απομακρύνει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια.