Αν κάνετε αποτρίχωση στα ρουθούνια σας πρέπει να μάθετε τι λένε οι ειδικοί γι’ αυτό

11/12/2019

Οι περισσότερες από εσάς έχετε απομακρύνει την τριχοφυΐα από πόδια και μπικίνι με τη μέθοδο του λέιζερ. Υπάρχουμε βέβαια κι εμείς οι παραδοσιακές που χρησιμοποιούμε ακόμη ξυράφι. Φυσικά με όλα τα επακόλουθα. Ειδικά το καλοκαίρι που πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σχεδόν καθημερινά ορκιζόμαστε πως από Σεπτέμβριο θα πάμε στην αισθητικό μας για την πρώτη συνεδρία. Ο Σεπτέμβριος έρχεται κι εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτες με την αγαπημένη μας αποτριχωτική μέθοδο.

Τα συγκεκριμένα σημεία βέβαια δεν είναι τα μοναδικά που αποτριχώνουν οι γυναίκες και μην πάει το μυαλό σας στις μασχάλες. Εννοούμε πως υπάρχουν κι εκείνες που αφαιρούν την ελάχιστη τριχοφυΐα που υπάρχει στα ρουθούνια. Ναι, υφίσταται. Για τους άνδρες είναι κάτι πολύ φυσιολογικό μιας και οι τριχούλες είναι αρκετές στο συγκεκριμένο σημείο. Στις γυναίκες πάλι, όχι.

Όπως και να ‘χει αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ειδικοί είναι αντίθετη ειδικά αν το κάνετε με κερί. Αρχικά, ξέρετε πολύ καλά πως το χνούδι και οι τυχόν μικροσκοπικές τρίχες υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο στα ρουθούνια. Τα προστατεύουν από τα βακτήρια και τη σκόνη. Και τα δύο μπορούν μέσω των ρουθουνιών να φτάσουν στους πνεύμονες και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

Το κερί μπορεί να τραυματίσει την περιοχή κάτι που επίσης πρέπει να αποφύγετε. Αν το θεωρείται απαραίτητο τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το αγαπημένο σας beauty κατάστημα και να πάρετε τις ειδικές συσκευές που απομακρύνουν την τριχοφυΐα από το συγκεκριμένο σημείο.

Μήπως όπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε μέχρι να αντιληφθείτε πως είναι απλά μια μικρή, δική σας εμμονή και όχι πραγματικότητα;