Τηγανιά με κοτόπουλο και φρέσκα κρεμμυδάκια

2/11/2019

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα – ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινοπορτοκαλί χρώμα, που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης σε μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 90 ml ελαιόλαδo
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Συνοδεύουμε με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.